
מתכוני השף

סלט לילה ג'אפה
מרכיבים
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
צרור רוקט
צרור שמיר
מאה גרם חמוציות
מאתיים גרם תותים פרוסים
שתי כפות שמן זית
שתי כפות רסק רימונים
שני לימונים סחוטים
כף מלח
כף סומק
אופן הכנה
קוצצים את כל העלים הירוקים בצורה גסה
ושמים בקערה מוסיפים את החומציות ואת התותים
שמן מלח רסק רימונים ואת הלימון הסחוט
מערבבים טוב
*למתכונים חלביים ניתן להגיש על מצע גבינת לאבנה

סלט פאטה חצילים קלויים
כרובית אחת בינונית שלמה
שני חצילים שלמים
צרור בצל ירוק
שני שיני שום
חמישים גרם טחינה גולמית
מאה גרם שמן זית
כפית מלח
שלושה לימונים סחוטים
אופן הכנה
את הכרובית ואת החצילים אופים בתנור שחומם מראש על מאה שמונים מעלות חום, מכניסים ואופים כ ארבעים וחמש
דקות
מוציאים ונותנים להם לנוח כרבע שעה
לאחר מכן קולפים את החציל ואת הכרובית קוצצים דק
מערבבים את כל המרכיבים בקערה עמוקה
ניתן להוסיף לחם או פיתה קלויה


כנאפה בשר
שערות קדאיף 500 גר'
250 גר'בשר טחון
100 גרם שומן כבש
100 גרם רוטב טריאקי
כף שמן זית
100 גרם מחמאה
אופן הכנה
מחממים את המחבת עם כף שמן זית
ואז את הבשר יחד עם השומן ומערבבים עד קבלת צבע חום מוסיפים כפית מלח וכפית פלפל שחור, את הטריאקי מערבבים ומכבים את האש
ממיסים את המחמאה על אש נמוכה
לוקחים תבנית מברישים את כול התבנית עם מחמאה
עוטפים את התבנית עם שערות קדאיף מהדקים טוב טוב
מוסיפים את הבשר ואז עוד פעם עוטפים את הבשר בשערות קטאיף
ועוד פעם מברישים את השערות קטאיף המחמאה
לתנור על חום 180 ל12 דקות
בתאבון
מומלץ לזלף טחינה וסילאן
סלט אבוקדו קייצי
סלט אבוקדו תותים
שני אבוקדו
200 גרם תותים
שני לימונים
גמבה אדומה 1
מלח כף לימון סחוט אחד
רבע כוס שמן זית
אופן הכנה
חותכים הכול לקוביות קטנות
מוזגים לקערה
ואז מוסיפים את המלח זמן ולימון סחוט
לערבב טוב


מלפוף
ראש כרוב
250 גרם אורז בסמטי
150 גרם בשר בקר טחון
כף מלח
כף כמון
כף מרק עוף
כף פלפל שחור
ראש שני שום
50 גרם מרק עוף נוספים
אופן הכנה
מרתיחים את ראש הכרוב בסיר עם מים למשך שעה
מערבבים את האורז הבשר כול התבלינים ביחד למילוי
ואז מוציאים את הכרוב מהמים מפרקים את העלים חותכים את השטח הקשה של הכרוב ואז ממלאים במסה שערבבנו ומגגלים
את מה שחתכנו מהכרוב שמים בתחתית הסיר ואז מעלה שכבה מהקרןב הממולא ואז ראשי שום עם הקליפה ואז עוד שכבה עוד ראשי שום ואז מכסים את הסיר בצלחת
ומוציפים מים עם ה50 גרם מרק עוד על הסיר נותנים להתבשל על אש נמוכה שעה
בתאבון

רול שווארמה מעוף שלם
עוף שלם
100 גרם פפריקה
100 גרם תבלין קיגין
חצי כוס שמן זית
לימון סחוט
תבלין שווארמה
טורטיה או פיתה דרוזית
אופן הכנה
לוקחים את העוף השלם
את התבלינים עם השמן מערבבים ביחד ואז מתבלינים את העוף עם תערובת התבלינים בלי התבלין של השווארמה
מכנסים לתנור ל45 דקות על 180 מעלות
ואז מוצאים את עוף מפרקים אותו מעצמות
קוצצים את הבשר של העוף דק
מתבלינים תבלין שווארמה
ואז מגללים בטורטייה
זילוף שמן זית
עשר דקות בתנור
בתאבון


סמבוסק ממולא בהפתעות
רביולי יפואי עם פסטו זעתר
